WORLD TRADE COMPANY B.V.

 

                                                                       Betaal niet meer dan nodig is

 

 

Terug

22-06-2010 | "Sla uit de garage" Gezien op de Nederlandse televisie bij Hart van Nederland.

Speciale groeiverlichting voor het kweken van planten zonder daglicht.

Ga voor meer informatie over deze speciale LED lampen naar onze pagina Groeiverlichting.

 

15-06-2010 | Led in openbare verlichting goed bruikbaar (Bron: Senter Novum)

Als toepassing voor openbare verlichting (OVL) maakt ledverlichting een stormachtige ontwikkeling door. In gemeenten gingen inmiddels meer dan 250 ledpilots van start. Uit evaluatie en onderzoek van Agentschap NL blijkt dat led prima bruikbaar is voor OVL, als er maar goed naar de aandachtspunten gekeken wordt.

Bewoners en verkeersdeelnemers in de geëvalueerde pilots zijn over het algemeen tevreden met de (nieuwe) ledverlichting.

Met het juiste ontwerp zijn veel ledoplossingen zuiniger dan (compact)fluorescentie-oplossingen, die vaak in woonwijken worden gebruikt.

Led biedt goede besparingsmogelijkheden en er zijn substantiële voordelen mee te behalen. Volgens de evaluatie zijn er daarbij geen technische belemmeringen om led toe te passen in openbare verlichting.

 

18-5-2010 | Cree (Bron: Lichtnet.net)
Cree is begonnen met  een actie om fluorescentie verlichting uit te bannen beargumenteerd met behulp van hun “LED revolution” programma. Zakelijke eindgebruikers en consumenten worden hierin aangemoedigd om over te stappen naar LED verlichting.
 

18-5-2010 | Lightfair Los Vegas 2010 (Bron: Lichtnet.net)

Op Lightfair was in navolging van Light & Building voor ons nog duidelijker te zien dat LED in de USA de dominante technologie is geworden. Vrijwel op elke seminar, presentatie en stand voerde LED de boventoon.
 

7-04-2010 | Onderzoek naar mesopisch zien: energie besparen in de schemering (Bron: Senter Novum)

Verschillende kleuren licht hebben verschillende effecten op het menselijk oog. Zo is een wat koelere kleur – blauwig licht – ideaal om in het schemerdonker dingen op te merken die zich buiten het centrale blikveld bevinden. Ledlampen die koeler licht uitstralen hoeven daarvoor minder energie te verbruiken dan voor warme kleuren. "Met name op secundaire wegen en in parken biedt dat volop mogelijkheden voor energie-efficiënte verlichting zonder dat de veiligheid afneemt."

Dat beweert Johan Alferdinck, onderzoeker bij TNO. In opdracht van het ministerie van VROM doet TNO onderzoek naar de effecten van verschillende lichtkleuren op zichtvermogen en veiligheid in het schemerdonker. Drijfveer achter dit onderzoek naar 'in het schemer zien' – zogenaamd mesopisch zien – is energiebesparing. 

6-04-2010 | Evaluatie toont aan: Ledlamp biedt goed alternatief in openbare verlichting (Bron: Senter Novum)

Ledlampen zijn goed toepasbaar in de openbare verlichting. Voorwaarde is dat er een goed lichtontwerp wordt toegepast. De sociale veiligheid blijft bij gebruik van led gewaarborgd en dankzij de energie-efficiënte lampen verdient de investering zichzelf op de langere termijn terug. Dit blijkt uit de evaluatie van meer dan 35 pilots en een aanvullende studie over ledverlichting, uitgevoerd door Agentschap NL in opdracht van VROM en in samenwerking met de VNG.

 

Tevreden gemeenten
De gemeenten Eindhoven, Breda, Assen en Tilburg zijn voorbeelden van gemeenten die zo tevreden zijn over het gebruik van leds, dat zij ledverlichting nu al op grote schaal gaan toepassen. Ook burgers zien de verbetering ten opzichte van de conventionele verlichting. Bovendien leidt het verschil in lichtniveau en kleur niet tot een minder gevoel van veiligheid op straat. De negatieve ervaringen van sommige gemeenten hebben veelal te maken met een slechte kwaliteit lampen of het gebrek aan een aangepast lichtontwerp. 

 

 

Copyright © 2008 World Trade Company B.V.
Last change: 12 september 2010